Thuiskok

Broodje pastrami met ras el hanout

Een opvallend recept dit, want de meeste kookboeken die ik voorbij zie komen bevatten toch vooral gerechten voor het diner, of juist voor het ontbijt. De lunch staat blijkbaar toch wat lager in de pikorde. Sowieso heb ik het idee dat brood steeds vaker als een boosdoener voor de gezondheid en je gewicht wordt gezien, een idiote opvatting. We mogen ons in Nederland juist in de handen wrijven met het goede brood dat hier voor een prikkie te koop is, en dat ook nog eens in bijna elke variatie denkbaar. Daarom dit recept voor een pastrami-sandwich, met heerlijke Arabische kruiden.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de broodjes af in de oven. Laat ze iets afkoelen en snijd ze doormidden. Doe een beetje olijfolie in een pan en verwarm hier de ras el hanout in. Niet te heet maken, want dan worden de kruiden bitter. Voeg de couscous toe en roer het een aantal keer om. Neem de pan van het vuur. Voeg er naar smaak mayonaise aan toe. Snijd de verse kruiden grof en meng erdoor. Beleg de broodjes royaal met de salade en leg de pastrami er losjes doorheen. Je kunt de pastrami ook even kort grillen.