Terrorisme

Rotterdam plaatst op kwetsbare plekken obstakels tegen aanslagen

Rotterdam gaat maatregelen nemen om aanslagen met voertuigen te voorkomen. Op meerdere locaties in de stad worden obstakels neergezet in de vorm van onder meer bloembakken, fietsenrekken en hoge stoepranden. Dat heeft de gemeente woensdag gemeld. Op voetpaden in de Witte de Withstraat en de Meent worden obstakels geplaatst. Ook bij de herinrichting van de Coolsingel zal met de veiligheidsmaatregelen rekening worden gehouden. Deze plekken kwamen na onderzoek als meest kwetsbare plaatsen naar voren. Het plein bij Rotterdam Centraal is al beveiligd. Rotterdam kreeg onlangs te maken met terreurdreiging toen een concert in de Maassilo werd afgelast vanwege een dreigbericht. De verdachte in die zaak, de Brabantse Jimmy F., wordt nog zeker twee weken langer vastgehouden. (NRC)

    • Etienne Verschuren