Tennis

‘Alex’ Sverev verrassend uitschakeld in New York

De Duitse tennisser Alexander Zverev is verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van de US Open. In New York ging de als vierde geplaatste speler onderuit tegen Borna Coric. De Kroaat won de partij met 3-6, 7-5, 7-6 (1) en 7-6 (4). Zverev werd gezien als een van de kanshebbers op de titel bij de US Open omdat hij met de toernooizeges in Montreal en Washington naar het grandslamtoernooi was gekomen. In Canada was hij in de finale te sterk voor Roger Federer.

De jonge Denis Shapovalov liet zijn talent zien op het centre court. De achttienjarige Canadees rekende in het Arthur Ashe Stadium in drie sets af met de als achtste geplaatste Fransman Jo-Wilfried Tsonga (32) en stootte door naar de derde ronde: 6-4, 6-4 en 7-6 (3). Shapovalov geldt als grote belofte. Hij versloeg deze zomer al Rafael Nadal in het masterstoernooi van Montreal. (ANP)