Post

Sandd belooft betere postdienst dan PostNL

Postbedrijf Sandd uit Apeldoorn kan de wettelijk vastgelegde postvoorziening goedkoper uitvoeren dan PostNL. De dienstverlening zou bij toewijzing aan Sandd worden verbeterd: naast 8.700 verplichte brievenbussen die dagelijks worden geleegd, komen er 4.350 extra brievenbussen die twee keer per week worden geleegd. Er komt werk voor 5.000 extra postbezorgers. Dat blijkt uit een notitie van het bedrijf die door minister Kamp (Economische Zaken, VVD) naar de Tweede Kamer is gestuurd. In de notitie beschrijft Sandd hoe zij de Universele Postdienst (UPD) zal uitvoeren, inclusief financiële onderbouwing. Het document uit november 2016 is nu pas openbaar. Sandd liet in juni al weten dat de postzegelprijs naar 0,55 euro kan. Een postzegel kost nu 0,78 euro en wordt binnenkort duurder. Volgens PostNL kon dat omdat Sandd geen verplichte taken heeft. Die taken blijken verdisconteerd in het voorstel van Sandd. (NRC)