NOS-directeur Jan de Jong naar Feyenoord

Hij volgt Eric Gudde op als directeur. De Jong werkte ruim 24 jaar bij de NOS.

Jan de Jong in het decor van Studio Sport.
Jan de Jong in het decor van Studio Sport. Foto ANP

Directeur Jan de Jong (50) vertrekt bij de NOS. Hij volgt bij voetbalclub Feyenoord Eric Gudde op als algemeen directeur, meldt de NOS. Hij begint per 1 november aan zijn nieuwe baan. Gudde kondigde in juni aan te stoppen bij Feyenoord.

De Jong werkte ruim 24 jaar bij de NOS. Daarvan maakte hij meer dan de helft onderdeel uit van de directie en zeven als algemeen directeur. In een verklaring zegt De Jong: “Ik had er met veel plezier nog jaren kunnen werken, want ik heb ernstig last van clubtrouw. Maar deze kans is uniek.”

NOS-directeur De Jong komt in een stuk rustiger vaarwater terecht dan Eric Gudde, toen hij bij Feyenoord begon. De Rotterdamse club zat in grote financiële problemen en stond onder curatele van de KNVB. Nu is de club financieel weer gezond. Mede daardoor ziet men in Gudde een van de vaders van het afgelopen mei behaalde landskampioenschap.

‘Maatschappelijk fenomeen’

Ook Feyenoord stuurde een persverklaring de wereld in. Daarin betuigt De Jong zijn liefde voor de Rotterdamse club: “Feyenoord is veel meer dan een club, het is veel groter dan dat. Het is een maatschappelijk fenomeen. Voor velen is het een manier van leven. Iedereen die mij kent, kent mijn enorme fascinatie voor topsport en voor Feyenoord.”

Feyenoord zegt tegen de NOS bij monde van voorzitter Gerard Hoetmer van de raad van commissarissen dat de ambities van De Jong overeenkomen met die van Feyenoord: “Hij heeft jarenlange ervaring in het leiden van een complexe organisatie.”

    • Joram Bolle