Minderjarigen

Vijf tieners vervolgd voor mishandelen homostel Arnhem

Vijf minderjarige jongens die worden verdacht van de mishandeling van een homostel in Arnhem moeten in december voor de jeugdrechter verschijnen. Dat heeft het OM woensdag gemeld. De vijf – in de leeftijd van 14 tot 16 jaar – zouden op een brug vlak buiten het centrum van de stad twee homoseksuele mannen hebben aangevallen omdat ze hand in hand liepen. Daarbij raakte een van de slachtoffers, die met een betonschaar werd geslagen, vier tanden kwijt. De politie had „sterke aanwijzigen” dat de twee werden mishandeld vanwege hun geaardheid, iets wat de verdachten eerder ontkenden. Eén van de verdachten werd door de politie opgepakt, de vier anderen meldden zich daarna. De vijf hebben geen strafblad. Na de mishandeling lieten mannen zich op sociale media hand in hand fotograferen. (NRC)

    • Maartje Geels