Jemen

Overstromingen verhogen kans op uitbreiding cholera

Bij een overstroming in Jemen zijn achttien mensen om het leven gekomen. De overstromingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval. Ooggetuigen melden dat auto’s en voertuigen in de provincie Lahij, in het zuidwesten van het land, door het water worden weggevaagd. Tien lichamen zijn tot dusver geborgen, naar acht mensen wordt nog gezocht.

Internationale hulporganisaties waarschuwden eerder al voor de moesson. Door regenval zou de cholera-epidemie die Jemen teistert, zich verder kunnen verspreiden. Cholera wordt onder andere verspreid via uitwerpselen. Door aanhoudende regen wordt besmette ontlasting snel verspreid. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat sinds het begin van de epidemie vier maanden geleden, zo’n 2.000 Jemenieten zijn gestorven aan cholera. (Reuters)

    • Floris van Straaten