Halfjaarcijfers

Hogere winst voor VolkerWessels

Bouwbedrijf VolkerWessels heeft een winstgevend halfjaar achter de rug. Het bedrijfsresultaat steeg tot 90 miljoen euro, een toename van 20 procent. Het zijn de eerste halfjaarcijfers die het bedrijf presenteert sinds de beursgang in mei. De operationele winst verdubbelde, tot 36 miljoen euro. Het eerste halfjaar van 2017 was voor VolkerWessels „een belangrijke periode”, zegt bestuursvoorzitter Jan de Ruiter in een verklaring. Terwijl het bedrijf na veertien jaar afwezigheid zijn rentree maakte op de beurs, kreeg het te maken met hogere bouwkosten door duurdere bouwmaterialen en stijgende tarieven bij de onderaannemers. Intussen ontstond op de markt voor projecten in de Nederlandse infrastructuur felle concurrentie. De stijgende huizenprijzen leverden uiteindelijk meer winst op, zegt De Ruiter. Voor de rest van 2017 wordt een verdere winstgroei verwacht. Het aandeel, dat in mei een introductieprijs van 23 euro kende, stond donderdagochtend met een winst van 2 procent op 26,16 euro. (NRC)