Drie mannen aangehouden voor homogeweld Amsterdam

Het drietal wordt verdacht van poging tot moord na een scheldpartij in de Reguliersdwarsstraat.

De mishandeling van een homokoppel met een betonschaar in Arnhem leidde in april dit jaar tot groot protest.
De mishandeling van een homokoppel met een betonschaar in Arnhem leidde in april dit jaar tot groot protest. Foto Piroschka van de Woud/ANP

De politie heeft donderdag twee mannen uit Den Haag en een uit Amsterdam aangehouden voor homo-gerelateerd geweld. Het drietal zou op zondagochtend 18 juni in Amsterdam twee homoseksuele mannen hebben geschopt en geslagen. De politie verwacht snel een vierde verdachte aan te kunnen houden.

Lees ook:
Krassen op beeld van tolerant Nederland

Na een avond stappen in de Regulierdwarsstraat in Amsterdam werden de slachtoffers door een man uitgescholden en bedreigd. De uitingen waren volgens de politie homo-gerelateerd. De man die de beledigingen uitte belde iemand op, en even later kwamen drie anderen erbij. Met zijn vieren mishandelden ze de twee homo’s.

Een van de slachtoffers raakte buiten bewustzijn en mist meerdere tanden. De ander heeft serieuze verwondingen in zijn gezicht.

Homogeweld Arnhem

Woensdag zei het Openbaar Ministerie dat de vijf minderjarige jongens die begin april in Arnhem een homostel mishandelden met een betonschaar worden vervolgd. In december moeten ze voor de rechtbank verschijnen. Naar aanleiding van de mishandeling werd in Nederland de actie #allemannenhandinhand gestart waarbij mannen zich hand in hand lieten fotograferen.