Thuiskok

Courgette, kerriekaassaus

Lag het aan de fijne foto die in De kracht van kruiden bij dit gerecht stond? Of was het toch het woord ‘kerriekaassaus’, dat zo heerlijk van je tong afrolt? Het maakt niet uit, feit blijft dat ik bij dit gerecht gelijk zin kreeg om het te maken. Ik presenteer het in vegetarische vorm, maar de toevoeging van kippendij (vlak na het verhitten van de kerrie) of garnalen (op het laatste moment) doen dit gerecht geen kwaad. Als kaas kun je oude Nederlandse kaas gebruiken, maar een fijn stuk Parmezaan is ook goed. Groentechips zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar. Verwarm de oven voor op 160 graden. Verwarm de grillpan voor. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en bestrijk ze met iets zonnebloemolie. Gril een mooi ruitje. Haal met een lepel of kleine ijsknijper de zaadlijst eruit. Snijd de zaadlijst fijn. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verhit een klein beetje olie en doe daar het kerriepoeder in. Door het verhitten komen alle smaken en kleuren vrij. Voeg de gesnipperde ui, knoflook en de fijngesneden zaadlijst toe. Laat het rustig bakken. Voeg room en eventueel bouillon toe en kook het rustig tot het sausdikte heeft. Roer op het laatste moment de kaas erdoor en laat het niet meer koken. Vul de courgette en zet nog 10 minuten in de oven. Top de courgette af met een handje gemengde groentechips.