Moessonregens

Zes doden na overstroming Mumbai

Bij overstromingen in de Indiase stad Mumbai zijn zeker zes mensen omgekomen, onder wie twee kinderen. Dat meldt persbureau Reuters. De stad kampt met hevige regenval. Straten zijn rivieren geworden, mensen waden tot hun middel door de straten. In Mumbai wonen zo’n twintig miljoen mensen en de stad is het financiële hart van het land. Alleen al op dinsdag viel bijna 13 centimeter water. Meteorologen verwachten dat de regen voorlopig aanhoudt.

Ook in delen van de staten Goa and Gujarat wordt gewaarschuwd voor hevige regenval. De overstromingen in Azië hebben volgens het Rode Kruis aan meer dan 900 mensen het leven gekost. Dit jaar valt er meer regen dan gemiddeld. Nepal kampte bijvoorbeeld met de heftigste regenval van de afgelopen tien jaar. (NRC)