Harvey komt weer aan land in Louisiana

De storm trekt naar verwachting deze week richting het noorden van de Verenigde Staten.

Harvey neemt in kracht af Foto Michael Wyke/EPA

Storm Harvey is voor de tweede keer aan land gekomen, dit keer op de grens van de Amerikaanse staten Texas en Louisiana. Op sommige plekken in deze regio is in korte tijd al bijna een halve meter regen gevallen.

Harvey, die vorige week aan land kwam in Texas als orkaan in de een na hoogste categorie, is nu een tropische storm en gaat donderdag verder als tropische depressie in de richting het noorden. Donderdagochtend trekt de depressie landinwaarts en verwacht wordt dat ehet op zaterdag de staat Kentucky heeft bereikt.

Lees ook: Natuurrampen kunnen de loopbaan van een president maken of breken, daar is president Trump zich zeer van bewust. Bewijst Trump zich als crisismanager?

Minder wind

National Huricane Center verwacht dat de wind verder in kracht zal afnemen. De verwachting is dat de windsnelheden niet hoger komen dan zo’n 60 kilometer per uur. Meteorologen verwachten dat Louisiana niet lang last zal hebben van de storm. “Wanneer Harvey aan land komt, betekent dat het begin van het einde voor de storm”, zei een meteoroloog van National Hurricane Centre tegen AP. De regio, die in 2005 werd getroffen door orkaan Katrina, is met door haar meren gevoelig voor overstromingen.

In Houston wordt voor de komende dagen minder regen verwacht. In de stad zijn tienduizenden mensen hun huizen ontvlucht en het voorlopige dodental staat op 18. Om plunderingen te voorkomen werd dinsdag een avondklok ingesteld. Ook bracht president Trump een bezoek aan het gebied om de Texaanse bevolking een hart onder de riem te steken.

    • Sophie van Oostvoorn