Giel Beelen stapt over naar Radio Veronica

Beelen gaat iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur het programma De Veronica Ochtendshow met Giel presenteren.

Beelen vertrok eerder deze maand bij 3FM. Foto Remko de Waal/ANP

Giel Beelen presenteert vanaf maandag 9 oktober een dagelijkse ochtendshow bij Radio Veronica. Dat heeft Talpa Radio, waar de radiozender onder valt, woensdag bekendgemaakt.

Beelen gaat iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur het programma De Veronica Ochtendshow met Giel presenteren. Beelen is blij met de overstap naar “een van de meest historische radiomerken die er bestaat”:

“Daar kun je als radiomaker alleen maar van dromen. Dus ja, ik ga weer radio maken in de ochtend, begin de dag met een lach, met de Giel Mobiel jaag ik bekend Nederland weer de stuipen op het lijf en zo zullen er nog vele oude vertrouwde maar ook nieuwe programma-items in mijn gloednieuwe show op Radio Veronica te horen zijn”

Vertrek bij 3FM

Beelen ging begin deze maand weg bij 3FM, nadat eerder bekende dj’s als Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Gerard Ekdom waren vertrokken. Beelen was het niet eens met de koers van de radiozender.

Eind 2016 stopte Beelen na 12,5 jaar met zijn ochtendshow op 3FM, naar eigen zeggen omdat hij zich op andere projecten wilde richten. Hij is nog geen jaar in zijn nieuwe rol bij de radiozender werkzaam geweest.

Radiodirecteur bij Talpa Radio Dave Minneboo is blij met de komst van Beelen:

“Giel is een radiomaker pur sang met een enorme liefde voor muziek, we zijn echt ontzettend blij dat hij deze stap heeft gemaakt.”

    • Etienne Verschuren