Autobedrijf

Datalek bij kredietafdeling van VW-importeur Pon

Door een datalek bij AutoCash, een onderdeel van de kredietafdeling van Volkswagen-importeur Pon, zijn de persoonsgegevens van 20.000 mensen op straat komen te liggen. Dat bevestigt Pon dinsdag aan RTL Nieuws, nadat dat programma het lek op het spoor was gekomen. Het lek zat in het deel van de AutoCash-site waar autodealers nieuwe klanten kunnen invoeren, als die geld lenen voor het kopen of leasen van een auto. Door een paar tekens in het webadres te veranderen, konden de gegevens van andere AutoCash-klanten tevoorschijn worden getoverd. Naast hun naam- en adresgegevens, waren op die manier rekeningnummers en andere financiële informatie te zien. De persoon die RTL Nieuws tipte, zou bij Pon al eerder alarm hebben geslagen over het lek. Volgens Pon is het datalek nu gedicht. (NRC)