Titelverdedigster Kerber uitgeschakeld op US Open

De Duitse verloor al in de eerste ronde van de Japanse Naomi Osaka. Vorig jaar won Kerber twee grandslams.

Foto Justin Lane/EPA

Titelverdedigster Angelique Kerber is dinsdag al in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. De Duitse tennisster verloor op het grandslamtoernooi in New York in twee sets van de negentienjarige Japanse Naomi Osaka: 6-3 6-1.

De nederlaag is een nieuwe tegenslag in een teleurstellend seizoen voor Kerber (29). Vorig jaar won ze behalve de US Open ook de Australian Open en bereikte ze de finale van Wimbledon. Dit jaar kwam ze op de grandslams niet verder dan de vierde ronde (Australian Open en Wimbledon) en de eerste (Wimbledon). Daardoor zakte ze van de eerste naar de zesde plek op de wereldranglijst. Osaka is de nummer 59.

Het is de eerste keer in twaalf jaar dat de regerend kampioen op de US Open de eerste ronde niet overleeft. Destijds vloog de Russische Svetlana Koeznetsova er al na één partij uit.

Alle Nederlandse deelnemers zijn uitgespeeld op de US Open. Lesley Kerkhoven, de enige Nederlandse tennisster die nog in het toernooi zat, verloor dinsdag met 6-1 en 6-3 van de Roemeense Sorana Cirstea. Kiki Bertens, Robin Haase, Richel Hogenkamp en Lesley Kerkhove verloren eerder ook hun eersterondepartij. Ook zij slaagden er niet in een set te winnen.