Thuiskok

Kippendij met beukzwam

Foto iStock

Ik las laatst ergens dat het genetisch bepaald is of iemand koriander naar zeepsop vindt smaken of niet. Nu ben ik een fervent voorstander van wetenschappelijk onderzoek, maar dit lijkt me toch een beetje onzin. Het enige wat je met zekerheid kan zeggen over mensen die het kruid niet lekker vinden, is dat ze het nooit hebben gegeten nadat het op juiste wijze bereid was. Gekneusd of meegekookt is het namelijk al een stuk minder lekker dan een paar verse blaadjes op het laatst toevoegen. Probeer het maar in dit recept.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de dijen op de huid mooi bruin. Ga door tot het vlees bijna gaar is. Nog 1 minuut omdraaien en uit de pan halen.

Maak de pan heter en bak de beukzwam in de sesamolie kort en krachtig. Blus het af met de sojasaus en de rijstazijn. Laat het afkoelen en meng het met de taugé. Verwarm de kippendijen in de oven en lak ze met

hoisinsaus. Voeg de koriander vlak voor het serveren toe aan de afgekoelde salade. Verwarm de salade niet, want dan verandert de koriander van smaak. Serveer de kippendijen met de salade.