Motorclub

‘Klaas Otto gaf opdracht tot aanslag op officier van justitie in zijn zaak’

Oprichter van motorclub No Surrender Klaas Otto wilde een aanslag plegen op de officier van justitie in zijn strafzaak. Otto, die momenteel vastzit in de penitentiaire inrichting in Middelburg, had een 44-jarige man uit zijn omgeving daartoe opdracht gegeven. Dat melden justitiële bronnen. De verdachte is maandagavond in Sliedrecht aangehouden. De cel van Otto is maandagavond doorzocht. Bij doorzoekingen van woningen in Sliedrecht en Rotterdam werd beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en digitale gegevensdragers. Het Landelijk Parket opende het onderzoek naar de zaak enkele weken geleden. Het doelwit van de verdachte is officier bij het Openbaar Ministerie in Zeeland-West-Brabant. De komende dagen worden beide mannen door de politie gehoord. (NRC)

    • Etienne Verschuren