Linkse activist

Duitse rechter legt Nederlander 31 maanden cel op voor rellen op G20

Een 21-jarige Nederlander is in Duitsland veroordeeld tot twee jaar en zeven maanden cel. De man misdroeg zich rond de G20-top in Hamburg in juli 2017, waar ongeregeldheden uitbraken. Hij is veroordeeld voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en landvredebreuk. Ook verzette hij zich tegen zijn arrestatie.

De demonstratie ‘Welcome to Hell’ ontaardde op 6 juli in een clash tussen de politie en demonstranten. De gehele top was het onrustig tussen linkse activisten en agenten. Verschillende auto’s werden in brand gestoken. Ook werden winkels geplunderd. In totaal raakten 476 politiemensen gewond en werden 411 aanhoudingen verricht. De economische schade wordt door Duitse verzekeraars geschat op zo’n 12 miljoen euro. (NRC/ANP)

    • Jorg Leijten