Jeugdbescherming

Kinderen van uitgezette Armeense zijn gevonden

De twee Armeense kinderen die waren ondergedoken om uitzetting te voorkomen, zijn gevonden. Ze zijn ondergebracht op een veilig adres, meldt persbureau ANP maandag. Jeugdbeschermingsinstelling Nidos heeft van de rechter de voogdij over de kinderen gekregen. Volgens Nidos verkeren de kinderen „in goede gezondheid”. Twee weken geleden werd hun moeder uitgezet naar Armenië. De rechter had haar bezwaar hiertegen verworpen. Een week voor de uitzetting had ze haar kinderen, die niet voor het kinderpardon in aanmerking kwamen, op een geheime plek ondergebracht. Het gezin had negen jaar in Nederland gewoond. Nidos gaat de komende tijd bekijken of het voor de kinderen beter is dat ze in Nederland blijven of niet. De rechter beslist daar uiteindelijk over. (NRC)