Belastingontduiking

Wiebes: Duitsland wil informatie Panama Papers met Nederland delen

De Duitse recherche is bereid informatie uit de zogeheten Panama Papers te delen met Nederland. „Momenteel wordt onderzocht of, op welke wijze en onder welke voorwaarden dit kan gebeuren”, schrijft staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën, VVD) aan de Tweede Kamer. Hij verzekert de Kamer dat „wij ons uiterste best doen” om de informatie te verkrijgen. Duitsland zou 5 miljoen euro hebben betaald voor de gelekte documenten van het Panamese advieskantoor Mossack Fonseca om zo zwarte vermogens te kunnen opsporen. Een anonieme bron deelde in 2015 meer dan 11 miljoen mails, verdragen en bankafschriften met de krant Süddeutsche Zeitung. Wiebes weet nog niet of alle informatie uit de Panama Papers uiteindelijk ook openbaar wordt. (NRC)