14-jarig meisje Almere dood na schietpartij

Het slachtoffer dat vrijdag gewond raakte, overleed maandag. Twee mannelijke familieleden zijn aangehouden.

Foto Roos Koole / ANP

Een 14-jarig meisje, dat vrijdag gewond raakte bij een schietincident in een woning aan de Neptunussingel in Almere, is maandag aan haar verwondingen overleden. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.

Twee mannelijke familieleden zijn vrijdagavond al aangehouden. De politie kwam na een melding over een schietpartij met meerdere eenheden naar het huis toe. Agenten zagen in de omgeving iemand wegrennen, meldde Omroep Flevoland. De man werd aangehouden, maar had geen wapen bij zich. De politie zette daarop de omgeving af en ging in het nabijgelegen water op zoek naar het wapen. Een tweede man werd later aangehouden.

Doodslag en verboden wapenbezit

Een van de mannen wordt verdacht van doodslag en van verboden wapenbezit. Hij wordt voorlopig vastgehouden. De andere man wordt beschuldigd van verboden wapenbezit en witwassen. Zijn voorlopige hechtenis is geschorst.

Het OM wil niet zeggen wat de precieze relatie is van de verdachten tot het meisje. Het wil alleen kwijt dat de schietpartij in familiekring gebeurde. De politie doet nog onderzoek naar het incident. Dat onderzoek moet duidelijk maken wat zich precies in de woning in Almere heeft afgespeeld.

    • Niels Posthumus