Modderstroom

Dodental in Sierra Leone boven de duizend, nog honderden vermist

Het dodental als gevolg van de modderstromen in Sierra Leone twee weken geleden is opgelopen tot boven de duizend. Honderden doden zijn intussen begraven. Tijdens een herdenkingsdienst zondag maakte lokale autoriteiten bekend dat er nog zeker zeshonderd mensen vermist zijn. Naar verwachting zijn zij niet meer in leven. De modderstromen teisterden op 14 augustus het dorpje Regent, ten zuiden van de hoofdstad Freetown. Reddingsdiensten zijn nog altijd op zoek naar slachtoffers, terwijl de aanhoudende regen in het land mogelijk tot nieuwe levensbedreigende modderstromen kan leiden. Veel mensen in Sierra Leone lopen elk jaar tijdens het regenseizoen risico, omdat het arme West-Afrikaanse land niet goed is voorbereid grote hoeveelheden water te verwerken. (AP)