In beeld

Noodweer drijft Amerikanen tot wanhoop

In de Amerikaanse staat Texas zijn dit weekeinde door extreem zware regenval delen van de miljoenenstad Houston onder water gelopen. Zo’n tweeduizend mensen moesten door hulpdiensten worden geëvacueerd.
De orkaan Harvey bereikte vrijdagavond (plaatselijke tijd) het vasteland van de Amerikaanse staat Texas. De windsnelheden in de orkaan liepen op tot 209 kilometer per uur. Op de schaal van Saffir-Simpson, waarmee orkaankracht wordt gemeten, valt Harvey daarmee in categorie vier.
Adrees Latif/Reuters
Nadat de orkaan aan land kwam is een enorme hoeveelheid regen gevallen. In Houston viel binnen enkele dagen meer dan 1.400 millimeter. Ter vergelijking: in Nederland valt per jaar zo’n 850 millimeter neerslag.
Adrees Latif/Reuters
Orkaan Harvey is de zwaarste storm die de VS teisterde in dertien jaar. Zaterdag was de orkaan al in kracht afgenomen tot tropische storm.
Joe Raedle/Getty Images/AFP
Het einde van de regenval in Texas is volgens meteorologen nog niet in zicht.
Brendan Smialowski/AFP
In Texas zijn 250 (snel)wegen afgesloten door de ongekende hoeveelheden regen. Delen van Houston, de vierde stad van de VS, staan onder water. Het vliegveld is gesloten.
Thomas B. Shea/AFP
Sam Speights, een inwoner van de stad Rockport, die precies in het pad van Harvey ligt, vecht tegen zijn tranen bij zijn door de storm verwoeste huis.
Eric Gay/AP
Evacués worden met vrachtwagens naar opvangcentra gebracht.
Nick Oxford/Reuters
Ongeveer 3.000 reservisten zijn opgeroepen om de reddingsdiensten bij te staan bij de evacuatie van mensen in de driehoek Houston, Victoria en Corpus Christi.
Brendan Smialowski/AFP
De autoriteiten hebben de dood van twee mensen bevestigd, volgens andere berichten zouden er vijf doden zijn gevallen. Sommige mensen zouden in hun auto’s zijn verdronken.
Steve Gonzales/Houston Chronicle via AP
Andrew White helpt een buurtgenoot nadat hij haar met een bootje uit haar huis gered heeft in de wijk River Oaks in Houston.
Scott Olson/Getty Images/AFP
Evacuatie in Dickinson, Texas.
Rick Wilking/Reuters
De burgemeester van Houston heeft de inwoners opgeroepen tot nader order thuis te blijven.
Scott Olson/Getty Images/AFP
D'Ona Spears hoort bij het opvangcentrum in Houston dat haar hond Missy niet welkom is in de opvang.
LM Otero/AP
Mensen schuilen bij een uitvaartcentrum in Dickinson.
Rick Wilking/Reuters
Mensen met honden wachten op de stoep van de opvanglocatie in het George R. Brown Convention Center in Houston.
Nick Oxford/Reuters
Celeste Johnston en haar hond worden met een boot uit hun ondergelopen huis gehaald, waar ze net een maand geleden was komen wonen.
Kelsey Walling/The Galveston County Daily News via AP
In Friendswood, Texas helpen buren elkaar met bootjes op het droge.
Steve Gonzales/Houston Chronicle via AP
De Amerikaanse president Donald Trump brengt dinsdag een bezoek aan het rampgbied.
Joe Raedle/Getty Images/AFP
Steve Culver met zijn hond Otis na wat hij noemt 'het meest angstige moment in mijn leven'. Orkaan Harvey verwoeste zijn huis terwijl hij en zijn vrouw daar schuilden voor het noodweer.
Joe Raedle/Getty Images/AFP