Formule 1

Spa-Francorchamps: Verstappen haalt opnieuw de finish niet

Lewis Hamilton heeft de hervatting van het Formule 1-seizoen aangegrepen om zijn achterstand in de WK-stand te verkleinen. De Brit won in België op het circuit van Spa-Francorchamps, waar Max Verstappen voor het oog van tienduizenden Oranjefans al na acht ronden moest opgeven. Vorig jaar was de ‘thuisrace’ van Verstappen al na één bocht verloren, dit keer mochten de toegestroomde Nederlanders langs de baan iets langer hopen op een eerste podiumplek sinds de Grand Prix van China begin april. Maar Verstappen haalde voor de zesde keer dit seizoen niet de finish. „Dit mag niet gebeuren; na acht ronden uitvallen. Dat is geen pech meer, maar gewoon slecht”, aldus Verstappen. (NRC)

Verstappen houdt het zo niet lang vol pagina S6
    • Stijn Bronzwaer