Eredivisie

Feyenoord en PSV als enige clubs nog zonder puntverlies

PSV en Feyenoord zijn na de derde speelronde in de eredivisie als enige clubs nog zonder puntverlies. De regerend landskampioen had thuis geen kind aan Willem II: het werd 5-0 in de Kuip, door treffers van Jens Toornstra (2), Steven Berghuis, Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius. De 16-jarige Cheick Touré maakte als invaller zijn debuut voor Feyenoord. Willem II heeft nog geen enkel punt.

PSV was in Eindhoven met 2-0 te sterk voor Roda JC. Beide goals vielen in de eerste helft, door Jürgen Locadia en Hirving Lozano. Ook Roda is nog altijd puntloos.

FC Utrecht leed het eerste puntverlies van het seizoen. De uitwedstrijd bij FC Groningen ging met 2-1 verloren.

Ook AZ morste voor het eerst dit seizoen punten. De Alkmaarders namen in Arnhem wraak voor de nederlaag (0-2) in de finale van de KNVB-beker, eind vorig seizoen. AZ won de uitwedstrijd zaterdagavond met 2-1, door twee treffers van Wout Weghorst. In beide gevallen kwam de assist van Feyenoord-huurling Marko Vejinovic. Tussendoor had Tim Matavz namens de thuisclub de gelijkmaker gemaakt.

Onderin nemen de zorgen toe voor FC Twente. De ploeg verloor zaterdag bij PEC Zwolle en heeft nog geen enkel punt behaald. Dat geldt ook voor ADO Den Haag (1-2 verlies tegen Heerenveen). (NRC)