Bundesliga en Premier League zijn de showmasters in Goal v/h Weekend

De grote competities lieten ons de afgelopen dagen niet in de steek en leverden puik materiaal voor de top 3 van dit weekend.

De tweede editie van wat alweer de achtste jaargang is voor deze olijke maandagochtenrubriek. Vorige week nog weinig finesse in de warmdraaiende teams, deze week is dat wel anders. Het grovere rechttoe-rechtaan werk haalt de top 3 dit keer dan ook niet.

Al mogen ze er zeker wel zijn hoor, de goals van bijvoorbeeld Juraj Kucka (Trabzonspor) en Cruz Azul’s Adrian Aldrete. En Nuri Sahin had een fraaie afronding voor de ploeg van Peter Bosz.

3. Juanmi (REAL SOCIEDAD v Villarreal 3-0)

Ronald Koeman haalde hem twee jaar geleden naar Southampton, waar Juanmi na negentien wedstrijden weer vertrok om zich te melden in Sociedad. Kind van Málaga, waar de aanvaller mede door de komst van Ruud van Nistelrooy in 2011 lang moest wachten tot hij - toch een Spaans jeugdinternational - een vaste waarde werd. Inmiddels dus in Baskenland en dat bevalt prima:

2. Robert Lewandowski (Werder Bremen v BAYERN MÜNCHEN 0-1)

Drie officiële wedstrijden dit seizoen en alweer vier goals achter z’n naam. Lewandowski (29) is al twee seizoen op rij goed voor dertig doelpunten in de Bundesliga en dat lijkt voorlopig nog wel even zo te blijven. Zijn eerste tegen Bremen was fraai - Gary Hooper (Sheffield Wednesday) had een behoorlijk uitgevoerde kopie - maar kon niet verhoeden dat Peter Bosz voor nu de koploper is in de Bundesliga.

1. Charlie Daniels (BOURNEMOUTH v Manchester City 1-0)

Slaagde niet als jeugdproduct van Tottenham Hotspur en had daarna als speler van Leyton Orient en daarna Bournemouth (transfersom 50.000 euro) waarschijnlijk nooit gedacht nog de Premier League te halen. Tot die laatste club ruim een jaar geleden opeens promoveerde en het prima deed. Charlie’s goal (hier de herhalingen) gaat zonder twijfel mee op de shortlist voor de Puskás Award:

    • Jules Seegers