35 miljoen passagiers

NS verwacht recorddrukte in september

De NS verwacht in de maand september meer dan 35 miljoen reizigers te gaan vervoeren, een recordaantal. Dat zouden 1,7 miljoen meer passagiers zijn dan de NS in dezelfde periode in 2016 vervoerde. September is de drukste maand van het jaar op het spoor. De reizigersgroei zou onder meer een gevolg zijn van de groeiende economie en de dalende werkloosheid. De NS heeft de capaciteit op het spoor uitgebreid: in totaal heeft het bedrijf 2.750 rijtuigen beschikbaar, 200 meer dan in 2016. Zo rijden voertuigen na langdurig onderhoud weer en zijn er met spoed 58 nieuwe sprinters besteld. De nieuwe rijtuigen worden ingezet op een aantal drukke trajecten. De NS verwacht dat in de toekomst de drukte op het spoor alleen maar toe zal nemen en wil daarom de komende jaren 2,5 miljard euro investeren in treinen. (NRC)