Mayweather wint ‘Money Fight’ na technische KO

De Amerikaan zet daarmee zijn imposante zegereeks voort. Hij won 50 duels en verloor nimmer.

Foto Ethan Miller/AFP

De Amerikaanse bokser Floyd Mayweather heeft zaterdagavond zijn imposante zegereeks voortgezet. In gevecht met de Ierse Conor McGregor volgde in de tiende ronde een technische knockout en werd Mayweather als winnaar uitgeroepen. De 40-jarige Amerikaan behaalde daarmee zijn vijftigste zege, tegenover nul nederlagen.

Mayweather was eigenlijk al gestopt met boksen maar onderbrak, gelokt door een hoge financiële vergoeding van minimaal 100 miljoen dollar, zijn pensioen om het op te nemen tegen de MMA-vechter McGregor. De wedstrijd kreeg al gauw de bijnaam ‘Money Fight’ vanwege de grote sommen geld die met name televisiestations neertelden om het gevecht uit te zenden.

McGregor kwam goed uit de startblokken en was de sterkste in de eerste drie ronden. Mayweather, die bekend staat als een van de beste defensieve boksers ooit, bood de Ier echter weinig openingen en gebruikte de openingsfase vooral om af te tasten hoe goed zijn tegenstander was. Vanaf de vierde ronde opende Mayweather zelf de aanval en werd McGregor in het defensief gedrongen.

Dat ging zo door tot in de tiende van maximaal twaalf ronden. Een murw geslagen McGregor hing daarin vooral tegen de touwen, waarna de scheidsrechter ingreep en het gevecht stopte. Mayweather werd daarop als winnaar uitgeroepen. Voor de Amerikaan was het, zo zei hij na afloop, wederom zijn laatste gevecht.

Bekijk ook onze fotoserie: McGregor - Mayweather: de aanloop naar het ‘Gevecht van de Eeuw’