Mesaanvallen

Militairen en agenten doelwit in Brussel en Londen

Belgische militairen hebben vrijdagavond in Brussel een man neergeschoten die ze had aangevallen met een kapmes. Aanvankelijk verklaarde de politie tegenover persbureau Belga dat de man was overleden, maar het parket maakte later bekend dat hij in levensgevaar verkeerde. Volgens de krant De Standaard raakten twee militairen bij de aanval licht gewond. Volgens omroep VRT vond de aanval plaats nabij het stadscentrum. Het motief van de aanvaller was vrijdagavond nog onduidelijk. De man zou vanwege lichte vergrijpen bekend zijn bij de veiligheidsdiensten. Britse media meldden vrijdagavond laat tevens dat in Londen twee agenten voor Buckingham Palace gewond zijn geraakt, nadat ze waren aangevallen door een man met een mes. De dader is gearresteerd, over het motief was nog niets bekend. (NRC)

    • Wilmer Heck