Brussel

Belgische militairen schieten man dood na aanval met mes

Belgische militairen hebben vrijdagavond in Brussel een Somalische man doodgeschoten die ze had aangevallen met een kapmes. Volgens een woordvoerder van het federaal parket riep de man tijdens de aanval ‘Allahu Akbar’. Het parket spreekt van een ‘poging tot terroristische aanval’. Volgens de krant De Standaard raakten twee militairen lichtgewond. De aanval vond plaats in de Emile Jacqmainlaan, nabij het stadscentrum. Het motief van de aanvaller was vrijdagavond nog onduidelijk. De man zou vanwege lichte vergrijpen bekend zijn bij de veiligheidsdiensten. Britse media meldden vrijdagavond laat tevens dat in Londen twee agenten voor Buckingham Palace gewond zijn geraakt, nadat ze waren aangevallen door een man met een mes. De dader is gearresteerd, over het motief was nog niets bekend. (NRC)