Acht doden bij ongeluk op Britse snelweg

Een minibus werd geplet tussen twee trucks. De vrachtwagenchauffeurs zijn opgepakt.

De afslag van snelweg M1 bij Milton Keynes waar het ongeluk gebeurde. Screenshot Google Maps

Bij een verkeersongeval met twee vrachtwagens en een minibus op een Britse snelweg zijn zaterdag acht doden gevallen. Dat meldt de Britse politie. Vier mensen raakten gewond, onder wie een kind.

Het ongeluk gebeurde even na drie uur ‘s morgens (plaatselijke tijd) op snelweg M1, in de buurt van de stad Milton Keynes. De drie voertuigen reden in dezelfde richting. De minibus werd geplet tussen de vrachtauto’s. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

Twitter avatar NorthantsPolice Northants Police Update: Eight confirmed dead in collision on #M1. Motorway to remain closed for some time b/w J15&14: via @ThamesVP https://t.co/lmBjgUZIn0

Een ooggetuige deed tegenover Sky News verslag van wat hij had gezien:

“Het zag er vreselijk uit. De twee vrachtwagens zaten flink in elkaar, en ik kon zien dat er onder één van de trucks een minibus lag. Die was totaal verwoest. Dat voertuig was feitelijk plat.”

De chauffeurs van de vrachtwagens zijn opgepakt. Zij worden verdacht van roekeloos rijgedrag met de dood als gevolg. De politie heeft tegen tv-station ITV gezegd dat één van de arrestanten te veel alcohol had gedronken.

    • Vincent Sondermeijer