Venezuela

Maduro haalt twee Colombiaanse tv-zenders uit de lucht

Venezuela heeft twee tv-zenders van buurland Colombia uit de lucht gehaald. De reden om de uitzendingen van Caracol en RCN te beëindigen, is niet bekendgemaakt. De zenders spreken van „censuur”. Volgens de directeur van Caracol houdt de maatregel verband met de uitgebreide berichtgeving van beide zenders over de recente vlucht van de Venezolaanse oud-hoofdaanklager Luisa Ortega naar Colombia. Ortega, een voormalig bondgenote, beschuldigt Maduro nu van corruptie.

De twee zenders zijn niet de eerste die niet meer kunnen uitzenden in Venezuela. Eerder dit jaar legde Maduro het Spaanstalige CNN het zwijgen op. Tijdens een persconferentie eerder deze week fulmineerde Maduro ook tegen de BBC, CNN en Fox News. (BBC)

    • Maartje Somers