Terreurverdachte Rotterdam blijft langer vastzitten

De 22-jarige Brabander zit sinds donderdagochtend vroeg vast en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

De Politie grendelt woensdag de evenementenhal Maassilo af in verband met terreurdreiging.
De Politie grendelt woensdag de evenementenhal Maassilo af in verband met terreurdreiging. Foto Arie Kievit / ANP

Jimmy F., de man die in Rotterdam voor groot alarm zorgde wegens terreurdreiging, blijft de komende dagen nog vastzitten. Het Openbaar Ministerie meldt dat na het weekend wordt besloten of de 22-jarige verdachte wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De verdachte wordt afgeschermd van de buitenwereld en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij werd in de nacht van woensdag op donderdag van zijn bed gelicht in het Brabantse Langeweg, vlakbij Zevenbergen. De Nederlandse autoriteiten waren hem op het spoor gekomen na een tip van de Spaanse inlichtingendiensten. Vrijdag liet de rechter-commissaris weten dat de arrestatie gerechtvaardigd was.

Dreigend bericht via Telegram

De dreiging bleek te zijn ontstaan doordat F. een bericht had verspreid via berichtendienst Telegram, wat werd opgepikt door de Spaanse inlichtingendiensten. Het bericht zou verband houden met het concert van de rockband Allah-Las, dat woensdagavond gepland stond in de Rotterdamse Maassilo en volgens de politie serieus genoeg zijn voor de inval.

    • Sjoerd Klumpenaar