FC Barcelona betaalt 105 miljoen voor Dembéle

Inclusief bonussen gaat het totale transferbedrag richting de 150 miljoen euro, waarmee het de op een na duurste transfer ooit is.

Ousmane Dembéle tijdens een wedstrijd tegen FSV Mainz.
Ousmane Dembéle tijdens een wedstrijd tegen FSV Mainz. Foto Martin Meissner / AP

De 20-jarige aanvallende middenvelder Ousmane Dembéle speelt de komende vijf seizoenen voor FC Barcelona. De Catalaanse club neemt Dembéle voor 105 miljoen euro plus bonussen over van Borussia Dortmund, zo valt te lezen op de website van Barcelona.

Dembéle vliegt zondag naar Barcelona, waar hij een dag later een medische keuring ondergaat. De Franse speler staat bekend om zijn vloeiende passeerbewegingen en zijn assists. In 49 wedstrijden gaf hij twintig assists en scoorde hij tien goals voor Dortmund, dat als derde eindigde in de Bundesliga en de beker won.

Alleen Neymar was duurder

Het exacte bedrag dat FC Barcelona betaalt is exclusief bonussen, en kan mogelijk nog oplopen tot 147 á 150 miljoen euro. Als het hierop uitkomt zou de transfer van Dembéle de op een na duurste in de geschiedenis zijn - afgelopen maand werd de Braziliaan Neymar voor omgerekend 222 miljoen euro van Barcelona naar Paris Saint-Germain gehaald.

In het contract wordt een afkoopclausule van 400 miljoen euro opgenomen. Dembéle krijgt bij Barcelona het rugnummer 11, wat voorheen door Neymar werd gedragen.