Drukte

Winst Schiphol lager ondanks forse stijging aantallen passagiers

De nettowinst van Schiphol is in de eerste helft van het jaar iets gedaald, ondanks een forse stijging van de aantallen passagiers. Schiphol boekte een nettowinst van 117 miljoen euro, een kleine 3 procent minder dan een jaar eerder. 32,2 miljoen passagiers reisden in de maanden januari tot en met juni via Schiphol: 8,6 procent meer dan een jaar eerder. Tegelijkertijd verdient Schiphol minder aan havengelden. Het luchthavenbedrijf verlaagde in april de tarieven die maatschappijen betalen voor het gebruik van de luchthaven met ruim 7 procent, na een eerdere verlaging met bijna 12 procent vorig jaar. De havengelden waren goed voor 404 miljoen euro aan opbrengsten, bijna 1 procent minder dan een jaar eerder. Ook was Schiphol geld kwijt aan maatregelen om de passagiersgroei in goede banen te leiden. (ANP)

    • Mark Beunderman