In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Medewerkers van een kiesbureau in Luanda in Angola ruziën over procedures tijdens het stemmentellen na de verkiezingen in het Afrikaanse land, afgelopen woensdag. José Eduardo dos Santos stapt na 38 jaar op als president van Angola. Zijn partij MPLA won de verkiezingen met zijn opvolger, oud-minister van Defensie João Lourenço.
Marco Longari/AFP
Een migrant uit Ethiopië ontwaakt na hij met anderen een nacht doorbracht een hoop aarde bij het voormalige kamp The Jungle bij Calais.
Pascal Rossignol/Reuters
Voorbijgangers kijken verbaasd naar het als pop verklede fotomodel Lulu Hashimoto tijdens een fotoshoot op straat in Tokio.
Kim Kyung-Hoon/Reuters
Voor het Sydney Opera House dansen leden van Opera Australia ter promotie van de opera De Neus van Dmitri Sjostakovitsj.
David Moir/EPA
In een metrostation in Seoel houdt het Zuid-Koreaanse leger een anti-terrorisme-oefening.
Ahn Young-joon/AP
De Romeinse politie gebruikt waterkanonnen om protesterende migranten weg te jagen. In het centrum van Rome braken rellen uit nadat een groep migranten afgelopen weekend uit een kantoorgebouw was gezet.
Angelo Carconi/ANSA via AP
Een man zoekt houvast bij een lantaarnpaal als tyfoon Hato over Hong Kong raast met een windkracht van 160 tot 200 kilometer per uur.
Tyrone Siu/Reuters
Een vrouw en kind wonen een mis bij in Freetown ter herdenking van de slachtoffers van de modderstroom in de hoofdstad van Liberia. De stad werd maandag 14 augustus getroffen door grote modderstromen als gevolg van hevige regenval. Er kwamen zeker 500 mensen om, 600 zijn nog altijd vermist.
Seyllou/AFP
De tienjarige Marwan Ahmad Mahyoub krijgt hulp in een kliniek Hodeidah, Jemen. in De nog steeds voortdurende oorlog in Jemen leidt tot grote hongersnood in het land.
Abduljabbar Zeyad/Reuters
Bij een luchtaanval nabij Sana’a, de hoofdstad van Jemen, zijn woensdag minstens 35 doden gevallen. Enkele slachtoffers vielen onder het dak van een huis dat instortte.
Khaled Abdullah/Reuters
Iraakse strijdkrachten rukken op naar de stad Tal Afar, ten westen van Mosul. Het Iraakse leger is begonnen met het heroveren van de stad Tal Afar op terreurgroep Islamitische Staat (IS). Na de bevrijding van Mosul is Tal Afar een van de laatste steden die nog in handen is van IS in Irak.
Ahmad al-Rubaye/AFP
Met zo'n 2400 militairen, 80 tanks en pantserwagens en 20 vlietuigen en helikopters traint het Japanse leger tijdens de jaarlijkse schietoefening op de Higashi-Fuji schietbaan in Gotemba.
Toshifumi Kitamura/AFP
De Franse president Macron bezocht deze week drie dagen lang Oost- en Midden-Europa, om steun verwerven voor een Europese hervorming die moet leiden tot minder loonconcurrentie vanuit Oost-Europa. Donderdag werd hij in Boekarest ontvangen door de Roemeense president Klaus Iohannis.
Vadim Ghirda/AP
Twee transgender kinderen treden op in traditionele Chileens danskostuums op Transgender Children Day in Santiago.
Esteban Felix/AP
Een ontheemd kind uit Raqqa speelt op watertanks in een opvangkamp in Ain Issa in Syrië.
Delil Souleiman/APF
Familieleden van Candido Rios rouwen bij een wake in zijn huis in Hueyapan de Ocampo, in Veracruz Mexico. De journalist werd door onbekenden doodgeschoten.
Victor Yanez/Reuters
De gehandicapte Elias (43) danst met zijn rolstoel op een zebrapad op Avenida Paulista in het centrum van São Paulo, Brazilië.
Nacho Doce/Reuters
Op een zandbank in de Solent die tijdens laagwater korte tijd droogvalt, spelen leden van de Royal Southern Yacht Club en Cowes Island Sailing Club een partij cricket. De spelers en toeschouwers komen met bootjes vanuit Southampton en Wight naar de zandbank voor deze jaarlijkse wedstrijd.
Daniel Leal-Olivas/AFP
Voor aanvang van de Ministerraad zingt minister Bert Koenders op het Binnenhof het Wilhelmus met dagjesmensen uit Urk.
Bart Maat/ANP
Op het station van Chennai wordt een beeld van de Hindoe-god Ganesha uitgeladen voor het jaarlijkse Ganesh Chaturthi festival. Het populaire, elf dagen durende religieuze feest vindt dit jaar plaats van 25 augustus tot 5 september.
Arun Shankar/AFP