Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Militairen nemen deel aan een inval bij drugsbendes in een favela in Rio de Janeiro.
Militairen nemen deel aan een inval bij drugsbendes in een favela in Rio de Janeiro. Apu Gomes/AFP
 1. Opgroeien in de schaduw van omstreden beelden


  Er was al veel te lezen over de omstreden monumenten in het Zuiden van de VS, maar redacteur Eva Oude Elferink las niet eerder een verhaal als dat van journalist Vann R. Newkirk II. Hij omschrijft in The Atlantic hoe het voor hem als zwarte jongen was op te groeien in de schaduw van deze beelden.

 2. Rio de Janeiro, een jaar na de Olympische Spelen

  Correspondent Nina Jurna las in The Guardian dit betoog van Michel Silva, inwoner en blogger in de Braziliaanse favela Rochina, de grootste sloppenwijk van Latijns Amerika met 300.000 inwoners. In dit naar het Engels vertaalde artikel, blikt hij terug, een jaar na de Olympische Spelen. Wat heeft dit mega-evenement de favela’s en de bewoners opgeleverd?

 3. Wie was Dylann Roof?


  Wie was Dylann Roof, de Amerikaanse terrorist die negen zwarte Amerikanen doodschoot in een kerk? Redacteur Mark Lievisse Adriaanse tipt een sterk journalistiek verhaal van GC, dat tot stand kwam na maanden van gesprekken met familie, vrienden en kennissen van Roof, en de nabestaanden van slachtoffers.

 4. Het nationaal-populisme in Europa is niet verslagen

  Scott Adams tekent de in Amerika geliefde strip Dilbert, maar hij schrijft ook politiek-getinte blogs. Correspondent Diederik van Hoogstraten raadt Adams’ analyse aan over de ‘mass hysteria bubble’ waar fanatieke Trump-haters zich volgens hem in bevinden.

 5. Als alleen vrouwen het voor het zeggen hadden..


  Wat als alleen vrouwen het voor het zeggen hebben, en mannen even hun adem in moeten houden? Zeit Magazine waagde zich aan een gedachtenoefening en herschikte de officiële statistieken. Vrouwen kiezen kleinere auto’s en de rechtsnationalistische AfD levert stemmen in in de Frauenrepublik Deutschland. Tip van redacteur Wim Brummelman.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.