Champions League

Feyenoord loot Napoli, Manchester City en Sjaktar

Feyenoord is donderdag bij de loting voor de Champions League gekoppeld aan Manchester City, Sjaktar Donetsk en Napoli. De Rotterdammers, voor het eerst in vijftien jaar weer actief in de Champions League, kwamen terecht in poule F en lijken het daarmee nog redelijk gunstig getroffen te hebben, want ze vermijden een groep met onder meer FC Barcelona en Juventus. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst wist vooraf al dat het zich op moest maken voor een lastige loting. Doordat Feyenoord de afgelopen jaren nauwelijks punten scoorde in Europa kwam de club bij de loting in pot 4 terecht, met de op papier zwakste ploegen. Sjachtar Donetsk werd het afgelopen seizoen kampioen van Oekraïne, maar kan door de onrust nog niet in het eigen stadion spelen. Manchester City eindigde als derde in de Premier League en Napoli is de nummer drie van vorig seizoen in de Serie A. Feyenoord is dit seizoen de enige Nederlandse club die deelneemt aan het miljoenenbal.

De loting leverde fraaie affiches voor de groepsfase op. Zo treffen Bayern München en Paris SaintGermain elkaar, evenals Real Madrid en Borussia Dortmund. De zwaarste poule lijkt die met Chelsea, Atletico Madrid, AS Roma en de Azerbeidzjaanse debutant FK Qarabagğ. De Champions League begint op 12 september. (NRC)