Burgemeester

Arrestaties in zedenzaak Rotterdamse discotheek

De politie heeft een „behoorlijk aantal” verdachten aangehouden van verkrachtingen en aanrandingen die verband houden met de Rotterdamse Club Vie. Dat zei burgemeester Ahmed Aboutaleb gister in de gemeenteraad tijdens een debat. Het is niet uitgesloten dat er de komende weken nog meer aanhoudingen volgen, zei de burgemeester. De burgemeester had Club Vie begin deze maand voor een periode van drie maanden gesloten. Volgens de politie was er een reeks zedendelicten in de afgelopen anderhalf jaar die met de club in verband konden worden gebracht. De rechter maakte die sluiting deze week ongedaan, omdat het verband tussen de incidenten en de club niet was aangetoond. De politie had van de elf incidenten maar in drie gevallen camerabeelden opgevraagd, zei de clubeigenaar deze week in de metro. Volgens de burgemeester trekt het exploitatiemodel van de club „foute mensen” aan. (NRC)