Thuiskok Moeders pom

Het pannetje pruttelt nergens zoals bij moeder op het fornuis.

Kruid de kip met ruim zout, nootmuskaat en versgemalen zwarte peper. Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken kip op halfhoog vuur rondom bruin. Bak de uien en knoflook mee. Doe de in stukken gesneden tomaten en de tomatenpuree in de pan en bak ze nog 1 minuut mee. Voeg piccalilly, kippenbouillon, sinaasappelsap en suiker toe en breng aan de kook. Roer de peterseliestelen erdoor, laat de saus 20 minuten trekken en breng hem hoog op smaak met extra zout. Verhit de oven tot 180 graden. Haal de stukken kip uit de saus, doe de pomtayer erin en roer goed. Spreid de helft van de pomtayer uit over de bodem van een ovenschaal. Snijd het zoutvlees in kleine stukken, verdeel het vlees samen met de kip over de pom en bedek met de overgebleven pomtayer. Zet de ovenschaal 1½ uur in de hete oven. Let op dat de pom mooi donkerbruin moet zijn. Laat de pomtayer als hij nog niet mooi gekleurd is nog iets langer in de oven of verhoog de temperatuur van de oven. De ene oven is de andere niet. Laat de pom afkoelen, verdeel hem in stukken en dien op.