Nabij Maassilo opgepakte bestuurder busje vrij

De man werd woensdagavond aangehouden nadat de politie een tip ontving over een mogelijke aanslag. Hij is niet te linken aan de terreurdreiging.

Foto Arie Kievit/ANP

De politie heeft de woensdag nabij de Rotterdamse Maassilo aangehouden bestuurder vrijgelaten. De man werd opgepakt nadat hij vlak bij de concertzaal werd aangetroffen met een grote hoeveelheid gasflessen in een voertuig met Spaans kenteken. Er is volgens de politie geen link tussen de bestuurder en de terreurdreiging rond het concert van de band Allah-Las.

De Spanjaard bleek een logische verklaring te hebben voor de gasflessen in zijn busje. Wel was hij waarschijnlijk onder invloed. De politie wil niet zeggen of hij wel beboet is voor enige overtreding. Het busje werd door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gecontroleerd. Bij een huiszoeking van de man werden eveneens geen bewijsstukken gevonden die hem konden linken aan de terreurdreiging.

Woensdagnacht werd in het Brabantse Zevenbergen een tweede arrestatie verricht in verband met de situatie rond de Maassillo. De 22-jarige Jimmy F. werd daar door de Dienst Speciale Interventies (DSI) opgepakt omdat hij een “dreigend bericht” via de berichtendienst Telegram verspreidde.

De Spaanse politie tipte woensdag de Nederlandse collega’s over een mogelijke aanslag op de Maassillo. Of er een link is tussen de tip en de arrestatie in Zevenbergen is nog onduidelijk. Het concert van Allah-Las werd afgelast. Uit onderzoek moet nog blijken hoe serieus de aanslagdreiging was.


De locatie van het busje