Meer doden geborgen na schipbreuken Brazilië

Donderdag en dinsdag zonken twee schepen. Het dodental is bij elkaar opgelopen tot 41.

De schipbreuk afgelopen dinsdag vond plaats tussen de steden Porto de Moz en Governador José Porfirio, waar de Xingu-rivier erg breed is. Foto Alexandre Cardoso / AP

Het dodental na twee scheepsrampen deze week in Brazilië is opgelopen tot 41. Dat meldt persbureau AFP op basis van de lokale autoriteiten in het land.

Donderdagochtend zonk een veerboot in een baai bij de Braziliaanse stad Salvador, in het noordoosten van het land. Van de 139 opvarenden kwamen er 22 om het leven. Toegesnelde hulpdiensten konden 21 opvarenden redden. Tientallen mensen worden nog vermist. Hoe het schip heeft kunnen zinken, wordt nog onderzocht.

Afgelopen dinsdag voltrok zich ook een scheepsramp, maar dan in de noordelijke Braziliaanse deelstaat Pará. De boot met zeventig opvarenden zonk op de rivier de Xingu, een zijtak van de Amazone. Daarbij kwamen negentien mensen om het leven.

Het onderzoek naar hoe de boot heeft kunnen zinken, loopt nog. Volgens een ooggetuige brak het vaartuig in stukken, waarna het zonk. Een zeil dat over het dek van de boot was gespannen als beschutting tegen de regen, bemoeilijkte het voor opvarenden om het schip te verlaten. Woensdag maakten de autoriteiten bekend dat 25 passagiers levend de kant hadden bereikt.

    • Maarten Back