Feyenoord in Champions League tegen Manchester City

De Rotterdamse club kwam bij de loting donderdag terecht in poule F. Naast Manchester City treft de ploeg ook Napoli en Sjaktar Donetsk.

Foto Claude Paris/AP

Feyenoord is donderdag bij loting voor de Champions League gekoppeld aan Manchester City, Sjaktar Donetsk en Napoli. De Rotterdammers kwamen terecht in poule F en lijken het daarmee nog redelijk getroffen te hebben, want ze vermijden daarmee een poule met onder meer FC Barcelona een Juventus.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst wist vooraf al dat het zich op moest maken voor een lastige loting. Doordat Feyenoord de afgelopen jaren nauwelijks punten scoorde in Europa kwam de club bij de loting in pot 4 terecht, met de op papier zwakste ploegen.

Feyenoord is de enige Nederlandse club die deelneemt aan het miljoenenbal. Ajax strandde al in de derde voorronde tegen OGC Nice en moet donderdagavond zelfs nog hard aan de bak om de Europa League te halen. De Amsterdammers verloren vorige week de thuiswedstrijd tegen Rosenborg met 0-1.

De loting leverde tevens een aantal prachtige affiches voor de groepsfase op. Zo treffen Bayern München en Paris Saint Germain elkaar in de eerste ronde, evenals Real Madrid en Borussia Dortmund. De zwaarste poule lijkt op voorhand echter die met Chelsea, Atletico Madrid, AS Roma en de Azerbeidzjaanse debutant FK Qarabağ. De eerste wedstrijden staan voor 12 en 13 september op het programma.

Twitter avatar ChampionsLeague #UCLdraw The complete 2017/18 UEFA Champions League Group Stage draw! Most exciting group? #UCLdraw https://t.co/Jf9ebJrJ9t

Lieke Martens gekozen tot beste speelster van Europa

Bij de loting voor de Champions League werd tevens de prijzen voor de beste voetballers van het afgelopen seizoen uitgereikt. Lieke Martens werd daarbij gekozen tot beste voetbalster van Europa. Ze liet de Deense Pernille Harder en de Duitse Dzsenifer Marozsán achter zich. Martens werd onlangs ook al verkozen tot beste speelster van het Europees Kampioenschap en is in de running voor de prijs van wereldvoetbalster van het jaar.