Nog acht vermisten na aardverschuiving in Zwitserland

Het natuurgeweld vond plaats in de buurt van het dorpje Bondo in het zuiden van het land. Wandelaars vluchtten naar berghutten.

Het plaatsje Bondo werd woensdagochtend geteisterd door een modderstroom. Acht mensen zijn nog vermist.
Het plaatsje Bondo werd woensdagochtend geteisterd door een modderstroom. Acht mensen zijn nog vermist. Foto AFP

In Zwitserland worden acht mensen vermist na een aardverschuiving, woensdagochtend. Een groep van zes mensen die eerder donderdag als vermist werd opgegeven, is opgedoken in Italië, liet de politie van het kanton Graubünden weten aan persbureau AFP.

De autoriteiten gingen er sinds woensdagavond al vanuit dat er acht mensen vermist werden, maar sloegen later alsnog alarm omdat het niet lukte om contact te krijgen met zes anderen. Van hen was onzeker of ze überhaupt in het gebied waren toen de aardverschuiving plaatsvond. Dat bleek dus niet het geval te zijn.

Het natuurgeweld vond plaats in de buurt van het dorpje Bondo in het zuiden van het land, schrijven Zwitserse media. Volgens de politie komen de vermisten uit Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk.

De aardverschuiving veroorzaakte een modderstroom met grote stukken steen. Twaalf gebouwen in het Italiaanstalige plaatsje in de Val Bregaglia werden beschadigd of zelfs vernietigd. Minstens honderd bewoners en toeristen in het gebied werden geëvacueerd. Onder hen de nodige wandelaars die waren gevlucht naar berghutten.

Legerhelikopter zoekt naar vermisten

Reddingswerkers zijn naar de vermisten op zoek. Er is onder meer een legerhelikopter ingezet. Deskundigen sluiten niet uit dat er nog een aardverschuiving kan optreden in de Val Bregaglia, en vooralsnog mogen mensen niet terug naar het gebied.