Strijd tegen IS

Leger Irak dringt Tel Afar binnen, een van de laatste IS-bastions

Na een grondoffensief van amper twee dagen is het leger van Irak er in geslaagd IS-bastion Tel Afar binnen te dringen. Soldaten trokken de noordelijke stad in Irak dinsdag via het zuiden en oosten binnen en hebben nu in elk geval één wijk in handen. Tel Afar is een van de laatste grote steden in Irak die nog in handen is van terreurgroep Islamitische Staat. Het Iraakse leger probeert de stad te omsingelen. Zondag begonnen Iraakse militairen hun grondoffensief in een poging de stad te heroveren. In de week daarvoor had het leger Tel Afar al bijna een week lang vanuit de lucht onder vuur genomen. Volgens de recentste schattingen hebben zich zo’n 1.500 tot 2.000 IS-strijders verschanst in Tel Afar, waar ook nog tussen de 10.000 en 40.000 burgers klem zitten. (NRC)

    • Maartje Somers