Nederland naar halve finale na ruime winst op Oostenrijk

Nederland wint met 6-0 en neemt het vrijdag in de halve finale op tegen Engeland.

Foto Remko de Waal

De Nederlandse hockeymannen hebben dankzij een 6-0 overwinning op Oostenrijk de halve finale bereikt op het EK hockey in Amstelveen. Geen puntenverlies was belangrijk voor Oranje, omdat nummer vier in de poule Spanje eerder op de avond met 2-0 won van België. Nederland komt nu Engeland tegen in de halve finales van vrijdag. In de andere halve finale neemt België het op tegen Duitsland.

Door de ruime overwinning eindigt Nederland zelfs op doelsaldo als groepshoofd. De Nederlandse hockeyers revancheren zich daarmee ruimschoots voor de kansloze 5-0 nederlaag tegen België van afgelopen maandag.

Droomstart

De hockeymannen kenden woensdag een droomstart tegen Oostenrijk, dat in twee wedstrijden slechts één punt wist binnen te halen. Al in de eerste minuut was het Bjorn Kellerman die de 1-0 aantekende. Vijf minuten later was het weer raak: Mirco Pruyser prikte in de drukte de 2-0 binnen.

Twitter avatar oranjehockey OranjeHockey 🇳🇱 Mirco Pruyser in Oranje: nu 32 goals in 58 interlands. En 16 goals in zijn laatste 18 interlands. #ehc2017 #nedoos

Thierry Brinkman (23ste minuut), Seve van Ass (39), Billy Bakker (51) en Mink van der Weerden (56/sc) maakten er een verdiende 6-0 overwinning van. Vooral de treffers van Brinkman en Bakker waren om in te lijsten:

    • Etienne Verschuren