Nederlander Bol net niet in rode trui in Vuelta

Jetse Bol was virtueel enige tijd leider van het klassement maar werd in de laatste kilometers ingehaald door Froome.

Foto Jaime Reina/AFP Photo
Foto Jaime Reina/AFP Photo

De Nederlander Jetse Bol heeft in de vijfde etappe van de Vuelta bijna voor een grote verrassing gezorgd. De renner die rijdt voor de Colombiaanse formatie Manzana-Postobón reed enige tijd virtueel in de rode trui maar werd in de laatste kilometers alsnog ingehaald door Chris Froome. De etappe werd gewonnen door Alexej Loetsenko, Bol werd achtste en stijgt naar plek twintig in het klassement. Voorafgaand aan de etappe stond hij op de 35ste plek, op 4.56 minuten van Froome.

Gedurende de etappe gingen Haller en Loetsenko aan de leiding gevolgd door Gougeard en Kudus. De voorsprong van Bol op Froome groeide de laatste tien kilometer flink - Jetse Bol en andere Nederlander Michel Kreder reden de laatste kilometers vlak achter de kopgroep. De virtuele marge van Bol op truidrager Froome in het klassement was 16 kilometer voor de finish 1 minuut en 15 seconden.

Twitter avatar lavuelta Vuelta a España 5⃣Km.🏁
🚴🚴 Haller y Lutsenko
+27″🚴🚴🚴
+7:29🚴🚴🔴🚴🚴
#LV2017
https://t.co/ExV8k7kCMf https://t.co/vubJNU67Mm

Het peloton begon op woensdagmiddag om 13.17 uur aan de vijfde etappe van de Vuelta a España. Tijdens de etappe reden de renners van Benicàssim naar Alcossebre. Het peloton moest vijf bergen over. In totaal werd er 175,7 kilometer afgelegd.

    • Maartje Geels