Minstens tien doden bij schipbreuk Brazilië

Aan boord van de Comandante Ribeiro bevonden zich zo’n zeventig mensen.

Reddingswerkers bij de gezonken boot, afgelopen woensdag.
Reddingswerkers bij de gezonken boot, afgelopen woensdag. Foto Ulisses Goncalves de Sousa/AFP

Het dodental van de scheepsramp in de noordelijke Braziliaanse deelstaat Pará afgelopen dinsdagavond is gestegen naar tien. Dat meldt persbureau AP op basis van de plaatselijke autoriteiten. Zo’n 35 mensen worden nog vermist.

De boot met zeventig opvarenden zonk op de rivier de Xingu, een zijtak van de Amazone. Waardoor dat gebeurde is nog onbekend. Volgens een ooggetuige brak het vaartuig in stukken, waarna het snel zonk. Een zeil dat over het dek gespannen was om opvarenden beschutting te bieden tegen de regen, zou ontsnappen hebben bemoeilijkt.

Woensdag maakten de autoriteiten bekend dat 25 passagiers levend de kant hadden bereikt. De Braziliaanse politie onderzoekt de schipbreuk.

Twitter avatar OGloboPolitica O Globo Brasil Navio com 70 pessoas a bordo naufraga no Pará e deixa mortos. https://t.co/9wPfRlDtzv https://t.co/9wQ1GIldLm

Het schip verliet maandag Santarém, de hoofdstad van Pará, en was onderweg naar Vitoria do Xingu, ook in Pará. De schipbreuk vond plaats tussen de steden Porto de Moz en Governador José Porfirio, waar de Xingu-rivier erg breed is. In het noorden van Brazilië is vervoer per boot over de Amazone gebruikelijk, aangezien daar relatief weinig grote wegen liggen.

    • Maartje Geels
    • Vincent Sondermeijer