Formatie

Onderhandelingen verplaatsen zich naar landgoed in Hilversum

De formatieonderhandelingen verplaatsen zich eind deze week naar Hilversum. De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen „meters maken” op een rustige locatie. Het is de bedoeling dat zij daar van donderdag op vrijdag ook gezamenlijk zullen overnachten. De keuze is gevallen op landgoed De Zwaluwenberg, dat eigendom is van Defensie. Deze week moet premier Rutte ook met zijn demissionaire kabinet de begroting voor 2018 samenstellen. Die wordt volgende week afgerond en dan hebben de Tweede Kamerfracties van het CDA en de ChristenUnie bovendien een heisessie gepland. Tot nu toe vonden de onderhandelingen plaats in Den Haag: in de Stadhouderskamer, het Catshuis, het Johan de Witthuis en thuis bij toenmalig informateur Tjeenk Willink. (NRC)