Finland

Verdachte in provinciestad Turku bekent dodelijke steekpartij

Abderrahman Mechkah, die wordt verdacht van het plegen van een steekpartij in de Finse stad Turku, heeft dinsdag volgens zijn advocaat bekend. Vrijdag vielen er twee doden en acht gewonden toen een man met een mes op mensen instak. De politie pakte zaterdag nog vier mannen op in verband met de steekpartij. Een van hen is vrij, een tweede is vastgezet op verdenking van moord met een terroristisch motief. Eerder zei de Finse politie dat alleen de hoofdverdachte ervan verdacht werd. De arrestestanten hebben allen een Marokkaanse achtergrond. De politie heeft dinsdag een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd voor nog een man met de Marokkaanse nationaliteit. Van de hoofdverdachte is bekend dat hij in 2016 in Finland arriveerde en een asielprocedure heeft doorlopen. (Reuters)

    • Heleen Gorris